Dystrybutory do wody są doskonałym rozwiązaniem w miejscach, w których każdego dnia przebywa wiele osób. Coraz więcej lokali gastronomicznych czy hoteli decyduje się na zamontowanie w swoich budynkach takich urządzeń. Pozwalają one bowiem na zapewnienie stałego dostępu do wody pitnej, co ma ogromne znaczenie zwłaszcza latem. Jaki model sprawdzi się najlepiej w takim miejscu?

Dystrybutory wody dla gastronomii i hotelarstwa

Dystrybutory do wody stosowane w barach czy hotelach mogą przyjmować wiele form. Jeszcze kilka lat temu ogromną popularnością cieszyły się modele z dużymi baniakami z kilkudziesięcioma litrami wody mineralnej w środku. W Polsce woda znajdująca się w wodociągach nadaje się jednak do spożywania. Z tego powodu wielu właścicieli lokali gastronomicznych i hoteli decyduje się na mieszczenie w swoich lokalach i budynkach dystrybutorów podłączanych bezpośrednio do rur. Obejmują one specjalne filtry, które oczyszczają wodę wodociągową z nadmiaru chloru i substancji pogarszających smak i zapach. Nie zajmują zbyt wiele miejsca i są niezwykle wygodne w obsłudze, dlatego klienci mogą korzystać z nich samodzielnie.

Dlaczego warto postawić na dystrybutor wody dla gastronomii i hoteli?

Dystrybutor wody podłączany do wodociągów pozwala na uzyskanie stałego dostępu do cieczy. Filtruje ją, dzięki czemu nie różni się smakiem i zapachem od wody butelkowanej. Taką ciecz można następnie sprzedawać w karafkach czy szklankach, a nawet udostępnić klientom za darmo, na co decyduje się wiele lokali gastronomicznych zwłaszcza w sezonie letnim. Pozwala to na przyciągnięcie nowych klientów do danego baru, restauracji czy podobnego miejsca.

Zdecydowanie się na dystrybutor wody pozwala na ograniczenie kosztów związanych z zapewnieniem pitnej cieczy klientom i pracownikom. To wygodne rozwiązanie. Modele podłączane do wodociągów nie wymagają magazynowania i transportowania dużych i ciężkich baniaków z wodą. Takie urządzenia są również niezwykle estetyczne i nie rzucają się w oczy.